diumenge, 29 de maig del 2011

PIETRA ( FRANÇA)

És de domini públic que els corsos tenen tant de francesos com jo de espanyol, però si és cert que tenen algunes similituds, i curiosament la cervesa n'és una. Dic això perquè els franceos són amants de barrejar les cerveses amb alguna altre cosa, per exemple la adelscott o la desperados ( les dos cerveses franceses, dedicades al whisky i el tequila respectivament). En el cas dels corsos l'han fet basant-se amb un fruit molt típic de la illa, la castanya.

La Pietra és la "biera corsa" més famosa de la illa, i fora de ella. És tracta de una cervesa lleugerament àmbar, i amb una graduació alcohòlica bastant adient amb la densitat del brebatge ( un 6% en alcohol). La seva pecularietat recau en que s'afegeix farina de castanya en el procés d'elaboració, otorgant un lleuger i característic gust a la cervesa (esmentar que les castanyes provenen exclusivament de un poble anomenat castagnariccia).


Personalment sóc poc amant de fer invents en la cervesa, diguem-ne que sóc molt tradicional, i mai m'han acabat d'agradar aquests invents.


PD: VISCA EL BARÇA! I VISCA CATALUNYA ( LLIURE)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada