dijous, 9 de juny del 2011

TRAPISETS ROCHEFORT ( BÈLGICA)

Avui és dijous això vol dir que ahir tocava parlar de la nostra secció dualista entre el classicisme i la innovació, entre allò que no vol desaparèixer i allò que vol créixer ( però com sóc/som una mica impresentables ho fem avui, dijous). Podríem comparar-ho amb la filosofia de valors blaugranes davant l’estil generacional que es porta avui en dia, rebentar mercats. Fins i tot podria ser el solitari, macarra i romàntic Humphrey Bogart davant el “musculitos” Mario Casas.

Dit això, la elegida per ser presentada és la Trappistes Rochefort. Pertany a la banda dels clàssics, que pel fet de ser els primers es diu que son els millors; tot son opinions.

La Trapistes Rochefort és una cervesa negra i com indica el seu nom, trapista. Prové de l’Abadia Saint-Remy, i les seves dimensions modestes permeten un perfecte control de la elaboració, fabricació i distribució de la cervesa. Segueixen el model trapense, és a dir no comercialitzen la beguda per fer-se rics sinó per subsistir, treballen per viure no al revés. La elaboren: l’aigua de manantial, malta de civada, llúpol, sucre i llevat. Té un gust fort, afruitat i sec. Coneixem tres tipus de Rocherforts:



Trappistes Rochefort 6

La Rochefort 6 té un volum de 7,5º. Té un aroma fi que li dóna un toc delicat. És la més antiga de les tres. Va ser la única embotellada abans del 1958 en 1/3 i en ¾ de litre a la vegada. Té un fort aroma de malta i és lleugerament amarga.



Trappistes Rochefort 8

És la última de la gamma, va néixer als voltants de 1955 i només es bevia per les festes de cap d’any. Té 9,2º d’alcohol i és de caràcter viril, molt encertada per beure-la entre amics. Vist l’èxit, el monjos van optar per produir-la regularment. Té l’honor de ser nombrada com “Spéciale”.

Trappistes Rochefort 10

Té 11,3º d’alcohol i té un gust fort que requereix concentració atmosfera adequada per degustar-la. Es recomana fer-ho amb sobrietat. A la Rochefort 10 li diuen la “Merveille”.

1 comentari:

  1. Aquesta la vaig provar a l'excalibur fa cosa d'un any i el que s'ha de remarcar és la seva olor (com diu el seu nom) de Rochefort!

    Al beure-la era notar una olor forta de formatge just abans de fer-ne un glop.. bastant curiós tot plegat.

    ResponElimina