dijous, 2 de juny del 2011

SINK THE BISMARK ( ESCÒCIA)


Avui seguirem amb la secció de cerveses monjos i hooligans que habitualment és els dimecres però per motius personals (alcohol) no l’hem pogut publicar tal dia.

Avui cambiarem una mica el registre tradicional de la setmana passada per parlar de cerveses creades per Hooligans. La escollida és la Sink the bismark, la cervesa més forta del món.

Sink the bismark és una cervesa de 41% el qual la converteix en una bomba. Va ser creada, entre altres motius, per la competència que tenen amb una destil·leria alemanya per la glòria en quan a graduació (Schorschbrau 40%). El seu nom fa referència al cuirassat alemany desplegat a la segona guerra mundial i la traducció literal és “enfonsa el Bismark”. Va ser creada per una destil·leria escocesa amb 2 Hooligans com a capdavanters Jim Watt i Martin Dickie. El nom d’aquesta és Brewdog, i a part de ser bar també fan cerveses com ara la Tactical Nuclear Penguin de 32%, la Tokyo beer de 18,2% o la Punk IPA de 5,6%. Son totalment alternatius en quan a la creació de cervesa i diuen que el seu target son els punks i la gent que estigui disposada a tenir personalitat cervesera. Els processos d’elaboració son complicats ja que son grans innovadors en aquest món, algunes cerveses passen per processos de congelació entre altres.

Brewdog ha sigut molt criticada pel responsable de l’enfocament de l’alcohol a Escòcia ja que segons ell son una mala influència per tota aquella gent que en el país tenia problemes amb aquest tipus de begudes, que son moltes. Tot i així els fundadors de la Brewdog son Hooligans i tot aquets sermons els i son una mica igual per dir-ho subtilment. Hi ha aquella dita que diu: “Si no ens agradés el que fem no ho faríem veritat?”

La Sink the Bismark és difícil d’aconseguir i val al voltant de 40 lliures l’ampolla de 33cl. Segons Watt, no és una cervesa que es pugui beure a la lleugera ja que va agafada de la mà amb la embriaguesa. Considera que exigeix el mateix grau de concentració i preparació mental que el beure un bon whisky.

Els 2 bojos i fundadors van fer un vídeo que penjarem el link a continuació on sortien burlant-se dels seus competidors alemanys, no té desperdici. Dit això us deixem amb l’escrit de la seva pàgina web sobre la Sink i el link del vídeo.

“Un fet inquietant ha sorgit a l'Europa continental que BrewDog s'han trobat impossible d'ignorar.

Armat amb el seu 40% de la cervesa ABV, cervesers alemanys s'han infiltrat en les nostres línies de front, va passar per sota de les defenses i directament en els radars de vostès - els bevedors de cervesa nobles de l'imperi.

Et demanem que mantinguin la calma i seguir al mateix temps saludar els valents esforços de la tàctica nuclear Penguin la caiguda ha permès als alemanys a recuperar el rècord mundial de la cervesa més forta.

Estem traient l'artilleria pesada en aquesta ocasió. Enfonsar el Bismarck és un API quàdruple que conté quatre vegades el llúpol, quatre vegades l'amargor i congelat quatre vegades per crear en un sorprenent 41% ABV.

Es tracta d'IPA amplificat, l'estil més suggestius de la resistència a la cervesa artesanal amb el volum recolzat en l'escala. Bullidor d'aigua va saltar, va saltar i congelar en sec va saltar d'una fruita de profunditat, resina i una aroma picant. Un atac a plena sobrevé al paladar, com el líquid increïblement suau ofereix un crescendo de mel, malta, dolços, olis de llúpol i un torpede d'amargor que dura i dura.”

1 comentari: