diumenge, 27 de març del 2011

PILSNER URQUELL ( REP. TXECA)


Bé doncs, a petició del Sr. Morera, avui en el blog tractaré una de les cerveses més famoses i amb més història que podem trobar avui en dia, la PILSNER URQUELL de la República Txeca.

Gràcies a les cibades de les regions de Moràvia i Elba, la finura i capacitat aromàtica del llúpul de les regions de Zatec ( més coneguda com a Saaz en alemany) i Ustec obtenim aquesta cervesa, una mica diferent a les altres.

A la ciutat txeca de Plzen, es crea una fàbrica de cervesa desde el segle XV, però no és fins l'any 1842 en que es fabrica una cervesa diferent, una cervesa daurada, molt espumosa i ben llupolitzada, esdevenint així la mare de totes les cerveses " pilsen" i de baixa fermentació ( amb un 4,4% en alcohol).

Un dels secrets d'aquesta cervesa resideix en la seva maduració, que es fa en fred, en grans barrils de fusta oberts i que descansen en grans coves excavades, a una temperatura constant de 0ºC, a més de la seva aigua, una aigua molt pobre en minerals, que la fa dolça i amb una gran capacitat per a llupolitzarla sense fer-la excessivament amarga.

Després de la caigua del socialisme a l' Europa del Est, les grans companyies cerveseres de l' Europa capitalista com la Heineken o la Grolsch, van intentar comprar l'empresa que no passaba per un bon moment econòmic, però en un sobresalt de orgull i patriotisme es va poder tirar endavant amb l'empresa gràcies als ciutadants de Plzen i el Govern Txec, i no perdre d' aquesta manera un dels símbols del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada