dimarts, 22 de març del 2011

LA CERVESA NO ENGREIXA, PERÒ TÉ ALTRES PERILLS


Sovint es diu que un dels pitjors mals que té la cervesa ( i l'alcohol en general) és el fet de que engreixa. No és un tòpic català, podríem dir que és universal, i que resulta molt perjudicial per a les industries cerveseres i el món de la cervesa en general; però també per al propi consumidor, que al estar mal informat es reprimeix de beure un dels plaers més grans que hi ha.

En aquests temps on l'aspecte físic, les curves o la salut corporal han substituït altres valors com la honradesa o la humiltat, aquests primers agàfen encara més rellevancia, especialment entre els més joves, i tot el que està relacionat amb engreixar-se passa a estar perseguit i/o discriminat. Però la relació que tenim tots del tipic yankee o alemany obesos bebent grans quantitats de cervesa pesa més que la raó.

Però sense anar més lluny, la comunitat científica en la seva totalitat ( metges, nutricionistes, ...) han tingut que admetre a causa de ls evidencies que els problemes de pes estan exclusivament relacionats amb les calories i la aportació de materia grasa a la dieta, a la vegada que la absència de exercici físic. Així doncs, podem veure que en la composició de la cervesa no hi intervé cap tipus de matèria grasa, i la quantitat de calories en un litre de cervesa només és inferior en un litre d'aigua, un litre de infusions i alguns sucs de fruita.

El problema doncs, recau en la cultura gastronòmica, no tant catalana, però si espanyola, i no és cap altra que la del tapeo, on per a cada canya podem menjar embutit, fregits, guisats, etc. tot aliments greixos i oliosos.

Ara doncs es quan recordem la imatge dels yankees o alemanys amb la cervesa i amb els seus hot dogs al costat o els guisats de porc tan típics del país teutó.

Després de analitzar aquest aspecte algu podria dir: Doncs el que engreixa és l'alcohol! Doncs no! Ja que la gran majoria de les cerveses que trobem en el mercat oscil.len entre el 4 i el 7% de graduació alcoholica ajuden a la digestió, milloran la absorció dels nutrients i regulant el pes de la persona. Finalment dir que el gas carbònic que porten la majoria de les cerveses tampoc n'és el causant.


Res més a afegir, simplement animar-vos a que en comptes de demanar una coca-cola o una fanta quan aneu al bar, us demaneu una bona cervesa, refrescant i nutritiva!




Aquest text es extret del llibre LA CERVEZA, MANUAL DE USO del sr. Pedro Plasencia Fernández. traduït i adaptat per un servidor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada