
Al cap de poc temps d'arribar a territori americà, aquests colons ( principalment anglesos) van plantar llúpol i civada per obtenir-ne la malta.
Al 1600 les tajes en el nou continent eren més que habituals i van començar a sortir les primers lleis que determinaven els nivells de borratxera ( sembla que aquesta nació sempre ha tingut ganes de sancionar els privadors). Per exemple al 1645 va aver-hi un intent de prohibició, i va provocar una vaga sense precedents. No va ser fins al cap de 300 anys que es va començar a prohibir, neixent amb la prohibició un submón de màfies, extorsions, proxenetisme i putiferi general ( mític mafiòs de Chicago Al Capone).

Aprofitant aquesta breu història cervesil yankee, repassaré una cervesa bastant curiosa, feta a Alaska, la Alaskan Smoked Porter.
Va començar a produir al 1986 ( 1 any abans del gloriòs 1987) essent la única cerveseria de tot l'estat d' Alaska. El producte estrella és una cervesa porter fumada, com si fos un salmó, i és que la malta es fuma als mateixos llocs on fumen els salmons. Té el seu orígen a Alemania ( estil rauchbier), i només es fabrica a la tardor, millorant el gust dins la botella. Cal esmentar que a diferencia del que pot semblar, el fum actua com a conservant natural. És una birra que es pot acompanyar amb plats mariners ( salmó, ostres, ...) a causa del seu gust i el percentatge moderat d'alcohol ( 6,5%).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada